Neem contact op

WOCU

Bij het onderhoud van de uiterwaarden past een innovatieve contractvorm. Dit onderhoudscontract heet Waardengedreven OnderhoudsContract Uiterwaarden (WOCU). Het uitgangspunt is dat Rijkswaterstaat en opdrachtpartner samen werken aan veilige en natuurlijke uiterwaarden.

Dit meerjarig onderhoud draagt bij aan waterveiligheid, waterkwaliteit en natuurbeheer in het rivierengebied en geeft invulling aan de zorgplicht op de gronden van de Staat waar Rijkswaterstaat beheerder is. WOCU regelt het onderhoud van de uiterwaarden langs de IJssel, Rijntakken en Maas

Team Rijntakken – consortium

Voor elke riviertak heeft Rijkswaterstaat een opdrachtpartner geselecteerd. Voor de Rijntakken is de opdrachtpartner het consortium Van Oord, Rebel, Witteveen+Bos, Prop beplantingswerken en de digitale partners Ciphix en HAL24K-Infra. Samen met Rijkswaterstaat vormen wij Team Rijntakken. Wij zijn in juni 2022 gestart met het onderhoud van de uiterwaarden langs de Nederrijn, Lek, Waal en de Merwede. Dat doen wij tot ten minste 2026. Het contract kan worden verlengd tot uiterlijk 2033. Langs de Rijntakken liggen in totaal 130 uiterwaarden. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Klik dan hier.

Van Oord boom verwijderen

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de uiterwaarden in heel Nederland. Wilt u meer weten over de rol van Rijkswaterstaat bij het beheer en onderhoud van de uiterwaarden? Bekijk dan deze website: Uiterwaarden voor een veilig rivierengebied | Rijkswaterstaat. Daarnaast coördineert Rijkswaterstaat het Waardengedreven Onderhoudscontract Uiterwaarden.